lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kesäaika!

Ei ihan vielä, mutta muutaman tunnin kuluttua on. Ja vaikka lukemat lämpömittarissa eivät siltä oikein vaikutakaan. Vuonna 2007 tähän aikaan oli ollut kuulemma 17°C lämmintä. Sellaisen kevään jos olisi saanut tänäkin vuonna! Pakkasesta huolimatta on kuitenkin jo aika keväistä - ja kevään valo saa meidän lapset heräämään aamuisin jo kuudelta, ah.

Kuluneella viikolla raksakin edistyi pikkuriikkisin askelin. LVI-suunnitelmamme hyväksyttiin Espoon kaupungilla, lisäksi tilasimme kaupunkimittausyksiköstä rakennuksen paikan ja korkeusaseman maastoonmerkinnän. Tontilla kävi katselemassa taas uusi maaurakoitsija, mutta he haluavat ennen tarjouksen tekemistä perustamissuunnitelmat, jotka rakennesuunnittelijamme tekee ensi viikolla. Ehkä sitten tärppää.

Tsekkasimme myös valmiiksi valettujen porraselementtien hintoja. Pyysimme tarjoukset muutamasta paikasta ja lopputulos on, että portaat kannattaa valaa itse paikan päällä: sillä selviää alle puoleen hintaan. Mietinnässä on vielä portaiden päällystysmateriaali. Laatottaisimmeko askelmat ja tasanteen (ja miten, koko askelmat vai vain niiden päällyset?) vai tulisivatko ne tammesta, niinkuin lattiakin pääasiassa tulee olemaan? Vai olisivatko pelkkää betonia? Betonilattiaa olemme muuten aina välillä pohtineet, se olisi mielestämme mielettömän hieno. Luulen kuitenkin, että kallistumme yksisauvaiseen tai lankku-tammiparkettiin, betonia tullaan laittamaan joka tapauksessa keittiön sekä kylpyhuoneiden tasoihin.

Ao. kuvassa upea betonilattia NORM Archtitectsien tyyliin. Tämän tanskalaisen firman sivut ovat ihan ykkösinspiraationlähteeni, joita selaan aina uudelleen. Saitilta löytyy mm. paljon upeita tiloja sekä tosi kauniita, eleettömiä sisustuksia.

Kuva: NORM Architects. 

6 kommenttia:

 1. Moikka,

  Oispa nytkin noin lämmintä!!

  Meillä on valettu portaat ja minusta ne on ihanat! Päällystämme askelmat todennäköisesti parketilla, etuosa maalataan valkoiseksi. Toinen vaihtoehto olisi valkoiseksi maalattu puu. Kaverilla on laatalla päällystetyt portaat ja ovat tosi upeat. Itse en uskalla laittaa kun meillä on portaat suoraan alas asti, joten pelkäät että olisivat liian kovat jos lapset kaatuvat ja tulevat alas asti.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Moi Hanna, niinpä! Näyttää hämäävän lämpimältä, mutta on kuitenkin niin kylmä, hrrrr. Pipoa vaan syvemmälle.

  Mietin itse samaa, että onko laatalla päällystetyt portaat liian kovat lapsia ajatellen. Tuntuu siltä että ovat. Ja voin kuvitella, että meillä sitten joskus uuteen taloon päästyämme on portaissa niin valtava uutuuden viehätys, että niitä tullaan ramppaamaan ylös alas jatkuvasti.. :) Valoitteko te portaat itse? Kovin hankalaa se ei varmaan ole, mutta oliko aikaa vievää? Raksalla olisi varmaan kaikenlaista muutakin puhdetta silloin kuin portaiden valaminen, mutta jos sillä pari tonnia säästää, niin ehkä aikaa siihen kuitenkin löytyisi. Oletko laskenut paljon teidän portaille tuli hintaa?

  Iloista sunnuntaita sinnekin!

  VastaaPoista
 3. moi taas, meillä portaiden teko kuului timpurien urakkaan joten hinnasta en osaa sanoa mitään. He tekivät kehikon puusta ja sitten valettiin, tosi helpolta näytti joten eipä tästä paljon apua ole :)

  Itse tykkään valetuista mm. siksi, että ovat ihanan hiljaiset :) Askelmat eivät nitise kun niihin astuu eikä tömise kun lapset jyskyttää alas.

  VastaaPoista
 4. Ok kiitos tiedosta, laitetaan meidänkin timpuri (=isä) sitten asialle :) Valettuja mäkin olen ajatellut alusta asti, kunhan vain saisi päätettyä sen pintamatskun... :)

  VastaaPoista
 5. Tervehdys! Tulin heti vierailemaan... ja vastasin omassa blogissani sun kysymykseen. Onnea teillekin rakennusluvasta! Samassa veneessä ollaan =)

  VastaaPoista
 6. Moi ja kiitti vastauksesta, täytyy meidänkin alkaa laittelemaan sinnepäin tarj.pyyntöjä, on aika huima toi alennus. Tsemppiä aloitukseen, toivotaan että lumet sulaa äkkiä! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!