maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kauppalattiafetissi

- sellainen mulla on. Olen aina rakastanut vanhoja pieniä liikehuoneistoja, erityisesti niiden lattioita (siis niitä, jotka on maltettu pitää alkuperäisessä kuosissaan). Tiedättehän ne vanhat, kuluneet kaakelilattiat, 10 x 10 -kokoiset tai mehiläiskennon muotoiset laatat, jotka yleensä ovat mustia, valkoisia, punaisia tai harmaita. Ihania!

Kymmenisen vuotta sitten huomasin jostain lehdestä saksalaiset Via-betonilaatat, joissa on juuri se vanhan ajan kauppafiilis (tai vanhan keski-eurooppalaisen talon porraskäytävä-fiilis) ja halusin sellaiset heti. Suunnittelin laittavani sellaiset jo vanhan kotimme eteiseen, mutta se jäi. Nyt unelmasta tulee totta ja uuden talon eteiseen tällainen lattia (ilman boordia tosin).

Kuva: Via Finest Tiles

Kuva: Via Finest Tiles

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Tuleeko teillekin laatoilla tuollainen "matto-efekti" eli reunoille jotain yksinkertaista laattaa, jolloin näyttää niin kuin olis matto lattialla?

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkään :)
    Luulen, että mattoefektiä ei tule; tulen laittamaan tätä laattaa vaan sen verran vähän (nelisen neliötä) että pienentäisi tilaa ehkä? Käytävätila + muu alakerta mikä jatkuu tämän laatan jälkeen on sitten tammiparkettia (ehkä valkoöljyttyä tai sitten ihan tavallista), yksisauvaista tai lankkumallia. Katsotaan...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!