perjantai 11. maaliskuuta 2011

Aloituskokouksen valmistelua


Kuva: Alvhem Mäkleri & Interiör

No niin, olemme saaneet vihdoin sovittua kaikille sopivan päivämäärän aloituskokouksen pitämiseksi. Kokoukseen tulevat osallistumaan ravan edustaja, pääsuunnittelijamme, mestarimme sekä me rakennuttajat tietysti. Kokousta varten täytyy valmistella asia sun toinenkin; nimetä vastuuhenkilöt moneen eri asiaan, tehdä työmaan turvallisuussuunnitelma ja täytellä lomakkeita... Eli kuten rakentaja.fi sen sanoo: "Aloituskokouksessa todetaan ja merkitään pöytäkirjaan lupa-asiakirjoissa rakennushankkeeseen ryhtyvälle määrätyt velvoitteet, hankkeen suunnittelun ja rakennustyön keskeiset osapuolet, rakennusvaiheiden vastuuhenkilöt ja työvaiheiden tarkastuksia suorittavat henkilöt sekä muut selvitykset ja toimenpiteet rakentamisen laadusta huolehtimiseksi." Kunhan kokous on kunnialla pidetty, voimme vihdoin aloittaa puunkaadot sekä maatyöt. Lumitilanteesta riippuen, tietysti.

Tänään olemme käyttäneet tontilla viime viikolla pikaisesti tapaamamme maaurakoitsijan. Nyt vain odotellaan häneltä tarkempaa tarjousta ja jos kaikki on ok, sovitaan urakasta. Kevät on rakentamisen suhteen kiireistä aikaa, kaikki aloittavat samaan aikaan. Nämäkin tyypit ovat tosi työllistettyjä, mutta ehtisivät saada meidät mahdutettua jo sovittujen urakoittensa väliin. Hyvä juttu.

Tässä muuten linkki perjantain kevennykseksi: http://www.alvhemmakleri.se/ Viime sunnuntain Hesarin asuntosivuillakin mainittu kiinteistönvälitysfirma, joka myy asuntoja ainoastaan kahdesta Göteborgin kaupunginosasta (pitävät muuten myös omaa ihanaa sisustusliikettä). Myyntiin kelpuutettavat asunnot laitetaan viimeisen päälle sisustussuunnittelijan toimesta ja ammattivalokuvaaja ottaa lukaaleista myyntikuvat. Mahtavia kämppiä. Kyllä noissa vanhoissa kerrostalohuoneistoissa on jotain. Mutta kyllä sitä jotain tulee olemaan myös meidän uudessa talossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!